(I.) AdSense, Blog és egyéb finomságok - Első simítások, oldal létrehozása, tartalom generálása

Kérlek olvasd el a kezdő cikket kis fejtágítás gyanánt, ha esetleg nem onnan tévedtél volna az oldalra: http://valodiotthonimunka.blogspot.hu/2014/08/szr-helyzet-orszagkivaltsag.html 
  

Szóval keressünk pénzt AdSensével és Bloggal/Weboldallal

Nos mit is kéne erről a dologról tudni, nem kell feltétlenül az AdSenséhez ragaszkodni, de ha nem azzal csinálod, akkor ne várj túl sok pénzt és értelmes korrekt hozzáállást.
Hogyan is tudjuk használni az AdSensét mint Hirdetés megjelenítő platformot? Rendelkezdünk valamilyen weboldallal, bloggal (esetleg YouTube videóval, de ezt hagyjuk máskorra, így is túl sok dolog van amit erről lehet mondani)

Szóval min is alapul ez az AdSense dolog: Rengeteg ember ugye a Google segítségével jelenít meg hirdetést (hogy a keresőbe első helyen jelenlen meg SEO (Kereső Optimalizálás [search engine optimization] - később bővebben) nélkül.)
Miért jó ez neki? Nem kell sokat küszködnie, hamar sok látogatóhoz jut, eladja termékét, remélhetőleg pozitív ROI (Befektetés megtérülés [Rate of Investment])-hez jut. Vagyis tesz pénzt a rendszerbe (elég sokat gyakran) amiért kattintásokat vár, amivel elad/hirdet valamit.
Nagyszerű, viszont ezek a hirdetések nem csak a Googleban jelennek meg, hanem különböző weboldalokon, ahova az AdSense sikeresen van "integrálva" - vagyis az oldal tulajdonosa sikeresen regisztrált az AdSense rendszerébe, így "hirdetés megjelenítőként" jövedelemhez juthat, kattintás és látogatás után is.

De hogyan is? A hirdető (aki az AdWords szolgáltatásba regisztrál, és ott hirdetési kampányt indít)
különböző kulcsszavakra ajánlatot tesz, tegyük fel itt egy kulcsszó:(most csak kitalált számokkal fogok játszani, de lehet ellenőrizni a valódiakat is)
Hajápolás -
Monthly Searches: havi 1500 keresés a Googleban (többi böngészőt ne felejtsük el, azt nem jeleniti meg az AdWords) -
CPC (Kattintás Értéke - Cost Per Click) - a vagy mennyit kell fizetni átlagosan egy kattintásért a hirdetőnek (ennek te Hirdetés megjelenítőként a 60-70-80% át kapod)
Competition: Verseny, avagy mennyi hirdető fizetett be a választott kulcsszóra, és milyen nehéz minnél könnyebben megjelenni. Nagyon fontos ez a szekció, sokáig én se kezeltem tisztességesen, mint megjelenítő, aztán rádöbbentem, hogy hű bam*eg, ha nincs elég hirdető, hiába várom a drága kattintásokat, sokkal kevesebbet kapok értük)
Ezeket az értékeket bármilyen kulcsszóra ellenőrizni tudjuk és fogjuk is, ha ebbe a témába akarunk "dolgozni".
Ehhez két oldalt ajánlok: A hivatalos Google AdWordsot, ami nekünk megjelenítőknek is fontos, hogy mire is szeretnénk oldalt építeni, próbáljunk nagy keresett kulcsszóra, 100-200ft/per kattintás fölé menni, de ezt úgy is megtapasztaljuk: AdWordsbe ingyen tudunk regisztrálni, Google Fiókot kapcsolni hozzá: https://adwords.google.hu/[Ezen belül a eszközök/tools -> kulcsszó tervező /keyword plannert kell használni]  Keyworld revealer: Ugyanazon információk, (kivétel competition), szigorúan hirdetés megjelenítőknek (a vagy nekünk pénzkeresőknek) - megjeleníti az adott kulcsszóra adott Google versenyt is, avagy mennyire is nehéz SEO segítségével felhozni az oldalunkat a Googleba - pl a Fitness kulcsszóra, kidolgozhatjuk a belünket, akkor se jutunk a Top50-100ba se, mert lehetetlen
http://www.keywordrevealer.com/
//Széjegyezet: ez a blogger kikészít formázás ügyileg, probáljátok a cikkeiteket írni HTML szerkesztőbe, ha ezt a platformot választjátok//

Bonyolult, de azért annyira mégsem

Szóval, mostmár a nagyrészét letudtuk a dolognak (nem mondom velős a kezdő téma is, de dolgozni akarunk ugye, nem csak várni a sültgalambot, habár azt is megkell sütni)
Szóval hogyan is tudunk mi akkor hirdetést megjeleníteni?

Hozzunk létre egy oldalt/blogot.


Erre van pár lehetőségünk, van fizetős is (domain cím (pl.: sokarizsa.hu) + hosting), ezeken cikkeket írunk, de van rá szerencsére ingyenes lehetőség is, pontosan mint ez az oldal, ami a blogger rendszerében van elhelyezve, teljesen ingyenesen, és szerencsésen mi is tudunk így pénztkeresni, de akár bármilyen más rendszerbe is meg tudjuk tenni: (http://pastebin.com/fn7Yxd4R - nem akartam bemásolni mind, így is túl hosszú ez a cikk, ezen kívül még vannak lehetőségek, google barátunk) de én ajánlom a blogger rendszerét (esetleg magyar szinten a blog.hu-t de ott nem tudom hogy pontosan hogy működik a dolog, esetleg a Tumblr-t (magam is használom, sikeresen)

Szóval, válasszunk magunknak kulcsszavakat, majd ahhoz hozzálillő, hasonló kulcsszavakat. Nevezzük el az oldalunkat a kulcsszó mintájára pl, mi a Tej termeléssel akarunk foglalkozni weboldal szinten, oldal címe legyen pl: tejtermelés.blogspot.com - Címe: Tejtermelés Házilag Egyszerűen
és fontos, a leírásban is szerepeljen a kulcsszó, és persze a cikkekben.
Kicsit bonyolult, de hát a munka az soha sem volt egyszerű, és könnyű. Lehetőleg kezdőlépésnek olyan témát(kulcsszót, de elég hülyén hangzana) válasszunk amiről jó sokat tudunk írni, hiszen, ahogy külföldön is mondják "Content is the King" vagyis a tartalom a lényeg, irjunk minnél jobb cikkeket, legyenek vonzóak a látogatók számára, ezt magunknak kell kitapasztalni hogy hogy is.

Szóval kis összefoglalás eddig: (kénytelen vagyok a témát több cikkben feldolgozni, így is beláthatatlan mennyiséget lehet írni, de eddig leírtam, így legalább az alapokat meg tudjuk teremteni akár már most is! - és tegyük is meg, mivel nagyon könnyű csak olvasni és nem csinálni semmit, szóval most lássunk is neki, keresgess kulcsszót, regisztrálj egy oldalt, probálj meg cikket írni, vagy vázlatokat, hamar belejössz, nekem is már csak folyik a sok rizsa, és látod milesz belőle....

1. Kulcsszó választás, két említett oldal használata, lehetőleg magyar, de ha jók vagyunk angolból, akkor angol kulcsszavak, témák - hisz sokkal jobban fizetnek mint a magyar
2. Oldal létrehozása: Emlitett platformok valamelyike, törekedjünk a jó tartalmas leírásra, jó cím választás, jó desing (beépített témák, rendezettség, jó háttér stb stb), szerkesszük kedvünkre az oldalt(jó buli nagyon :) )
3. "Content is The King" vagyis írjunk és írjunk az adott témáról, probáljunk altémákra bocsátkozni (Tejtermelés otthon, Ipari tejtermelés, [[EZ CSAK PÉLDA NEHOGY ERRŐL ÍRJ :) vagyis lehet próbálkozni, ha tudsz :) ]]


Bonyolult, de azért annyira mégsem, de hiszen dolgozni akarunk, jó móka tartalmat generálni, probáld élvezni, szabadra ereszteni a pozitív energiákat (haha, jön Zeusz is mindjárt az Asztroshowból), ha ráérzel és tetszik nagyon jó lesz,és hidd el nem nehéz passzív jövedelmet generálni a dologból, de csak szép sorjában mindent, Nagy Sándor is több év alatt foglalta el a világot)

Ezt végezd el, majd látogasd meg a 2. cikket ebbe a témában, ahol megtudhatod hogyan is regisztrálhatsz az AdSense szolgáltatásra, hogy helyezz, és milyen hirdetéseket helyezz el (méret, típus stb) és hogy hogyan is szerezz jó sok látogatót